Nieuw

Bestsellers

Wat is een dromenvanger?

Dromenvangers bestaan al vele honderden jaren en kennen hun oorsprong bij de zogenaamde “Natuur” of “Aardvolkeren”. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld Indianen en Aboriginals.

De reden voor het maken en gebruiken van dromenvangers is voor al deze volkeren ook al vele honderden jaren hetzelfde: het vangen van kwade dromen.

Het geloof is dat de hemel vol zit met goede maar ook kwade dromen. Zodra je gaat slapen stel je jezelf open voor deze dromen en kun je deze opvangen. Dat is voor de goede dromen precies de bedoeling, het zijn de kwade dromen waar de dromenvanger tegen beschermd.

Vangen van kwade dromen

De dreamcatcher vangt de kwade droom boven jouw bed weg en houdt hem vast. Zodra in de ochtend de zon weer opkomt en de dromenvanger de eerste stralen opvangt spatten de gevangen dromen uiteen. Daarmee is de dromenvanger ook weer “schoon” voor een volgende nacht.

De goede dromen mogen jou uiteraard wel bereiken, deze worden gevangen in het web en vallen vervolgens via de verentooi op de slaper. (wist je trouwens dat al die kleurtjes waarin dromenvangers worden verkocht ook nog een betekenis hebben? Lees daar hier meer over)

Werkt een dromenvanger echt?

Daar is veel over geschreven en gezegd. Onze opvatting is dat de dromenvanger zeker werkt op het moment dat je er geloof in hebt. Dat is zeker het geval voor kinderen. (een verhaaltje voor het slapen gaan dat de dromenvanger beschermd tegen “enge monsters” doet wonderen).

Ook voor volwassenen is dit in zeker mate van toepassing. Geloof je er in? Dan werkt het ook. Lees hier ook het volledige artikel wat we hierover schreven.

Waar hang ik een dromenvanger op?

Dat hangt er vanaf: koop jij een dromenvanger puur voor de decoratieve waarde of (ook) voor het vangen van kwade dromen.

Voor het vangen van kwade dromen hang je de dromenvanger het beste op boven jouw bed. Dit stelt de dromenvanger in staat om kwade dromen weg te vangen en de goede dromen aan jou door te laten. (Lees hier het artikel wat we hierover schreven)