Origineel Moederdagcadeau: geef een dromenvanger!

moederdag

Over krap 2 weken is het alweer zover: moederdag staat voor de deur! Op 13 mei zet Nederland weer massaal zijn moeders in het zonnetje en zullen ze overladen worden met ontbijtjes op bed en…… natuurlijk mag een mooi moederdagcadeau niet ontbreken.

Oorsprong

Maar laten we ook eens kijken waar het fenomeen moederdag eigenlijk vandaan komt? Wist je bijvoorbeeld dat het vereren van moeders eeuwen teruggaat? Al in de tijd van het oude Griekenland waren er tradities waarin moeders vereerd werden met ceremonies. Ook in de katholieke kerk is er en lange traditie van de verering van Maria, de moeder van Jezus.

Het moederdag zoals wij dit kennen stamt feitelijk uit het midden van de 19de eeuw en kreeg pas echt grote wereldwijde bekendheid in 1907. In dat jaar organiseerde Anna Marie Jarvis in Amerika de eerste “echte” moederdag. De dag moest in het teken staan van ontwapening en pacifisme door vrouwen. In 1914 werd door president Woodrow Wilson besloten dat voortaan elke 2de zondag van mei officieel moederdag zou zijn, een nationale feestdag.

 

Moederdag cadeau

Toch wel leuk om te weten waar moederdag vandaan komt toch? Maar je kwam hier waarschijnlijk met een andere reden dus over tot de orde van de dag 😉

Het natuurlijk niet makkelijk om elke jaar weer een cadeautje te bedenken voor moederdag, wees eerlijk: is het geurtje wat mams vorig jaar met moederdag kreeg al op? En natuurlijk horen bloemen erbij, het nadeel van bloemen is echter wel dat ze na een week of 2 over het algemeen ook wel weer in de prullenbak liggen.

Waarom niet een mooie dromenvanger voor moeders?! Origineel en iedereen houdt eigenlijk wel van dromenvangers. Daarnaast hebben we verschilende modellen in het assortiment die zich buitengewoon goed lenen als moederdag cadeau 😉

We zetten er hieronder alvast een paar op een rij om je wat inspiratie te geven, en vindt moeder het toch niks? Niet getreurd want wij hebben een zeer ruime bedenktermijn van maar liefst 30 dagen waarin je zonder opgaaf van reden je artikel kan retourneren (lees hier ons retourbeleid)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.dromenvangerkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 260 reviews.