Valentijnsdag: hoe verras jij jouw geliefde?

valentijnsdag dromenvanger

Het is weer bijna Valentijnsdag, en er is wat mij betreft geen beter moment om jouw ware liefde eens goed in het zonnetje te zetten. Maar waar komt Valentijsdag eigenlijk vandaan?

Nou dat is een beetje lastig want eigenlijk weet niemand dat precies 😉

 

Het ontstaan van Valentijnsdag

Er gaan vele verhalen en legendes rond over de herkomst van Valentijnsdag, een veelgehoord verhaal gaat over een Romeinse Priester die tot dood werd gebracht ergens een paar honderd jaar Na Christus. Vlak voor zijn executie zou de beste man een wonder hebben verricht door de blinde dochter van zijn bewaker te helen.

Sinds de 18de eeuw wordt ook wel een andere herkomst genoemd. Het Vaticaan zou de dag als feestdag hebben ingevoerd om het oude vruchtbaarheidsfeest genaamd: “Lupercelia” te vervangen.

Het feest was erg populair en volgens de verhalen wilde de paus (Gelasius de eerste) daar een einde aan maken. Om die reden voerde hij Valentijnsdag in, een feest er ere en glorie van de Heilige Valentijn.

 

Valentijnscadeaus

De oude traditie rond Valentijnsdag is het versturen van een, bij voorkeur anoniem, kaartje of naar de liefde. De afgelopen jaren echter is het steeds meer gaan draaien om cadeaus. Het is verworden tot een mooie gelegenheid om de geliefde eens te verassen met een leuk kleinigheidje.

Een mooie bos bloemen is natuurlijk altijd goed, maar wat nu als je een cadeau kan geven met nog wat meer betekenis?

Wat te denken van een prachtige dromenvanger! Maar dan uiteraard wel geheel in stijl, en uitgevoerd in het absolute symbool van de liefde: een Hart Vorm!

Specifiek voor deze dagen hebben wij een mooi asssortiment met hartvormige dromenvangers samengesteld.

En valt het cadeau toch niet in de smaak? Dan kun je deze binnen 30 dagen geheel kostenloos aan ons retourneren!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.dromenvangerkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 990 reviews.