Waarom is de dromenvanger toch zo populair?

dromenvanger_populair

De Dromenvanger mag zich verheugen op een enorme populariteit die, met name de laatste jaren, ongekend aan het worden is. Je ziet ze in winkels, tuincentra maar bijvoorbeeld ook op kantoor,  terassen en bij strandtenten. Het eigenzinnige stukje decoratie is inmiddels een vertrouwde verschijning in “het straatbeeld”. De dreamcatcher komt overigens tegenwoordig in vele hoedanigheden en al lang niet meer alleen in de vorm van de vertrouwde verschijning. Je komt ze tegen als decoratie op kleding, telefoonhoesjes, sieraden, schilderijen maar een dromenvanger als tatoeage is inmiddels ook een veelgeziene verschijning.

De Dromenvanger als Stijlobject

Dromenvangers worden tegenwoordig in huis gehaald voor meer doeleinden dan dat dat “vroeger” misschien het geval was (het weghouden van kwade dromen). Tegenwoordig is de dromenvanger naast “bescherming tegen nachtmerries” echt een stijlobject geworden in menig interieur en wordt er dankbaar gebruik gemaakt van de unieke uitstraling en sfeer die het kleinood met zich meebrengt.. Het is bijvoorbeeld in een beetje “Bohemian” of “Ibizia” interieur eigenlijk ongehoord om niet minimaal 1 dromenvanger te hebben hangen. De dromenvanger als “Eyecatcher” in het interieur is ronduit HOT.

Ook in winkels maar bijvoorbeeld ook in kantoren zie je hem steeds vaker opduiken, het is misschien ook niet zo raar. Een dromenvanger heeft een enorme uitstraling en het toepassen van 1 of meerdere dromenvangers kan al een enorme impact maken op de sfeer en de beleving van een ruimte.

Verschijningsvorm

De verschijningsvorm waarin je dromenvangers tegenkomt is in de afgelopen jaren ook sterk veranderd. Waar je voorheen genoegen moest nemen met de “standaard dromenvanger” (rond met enkele of meerdere ringen)  in een beperkte kleurkeuze is er tegenwoordig een enorme keuze in vorm, materiaal en kleuren. Zo kom je steeds meer afwijkende vormen tegen en ook qua materiaal is er een gigantische verscheidenheid. Zo zijn er dromenvangers in de strakste kleuren en vormen maar komen we de laatste tijd ook steeds meer macrame en bijvoorbeeld Glow in te Dark tegen.

De Sky is the limit en ik verbaas me zelf nog regelmatig over de dromenvangers die we tegenkomen tijdens onze zoektochten naar nog meer aanbod 😉

Waar komt die populariteit toch vandaan?

In de maatschappij van vandaag gaat alles steeds sneller en speelt zich steeds meer af op, bijvoorbeeld, Social Media. “Oude Tradities” verdwijnen steeds sneller naar de achtergrond en tegelijk zie je dat mensen een steeds sterkere hang krijgen naar “het oude vertrouwde”.

Dromenvangers zijn een vaste waarde die al vele eeuwen bestaat. De oude aardvolkeren zoals indianen en Aboriginals maakten er al gebruik van (sterker nog: die vonden hem uit!) en de dromenvanger is door de eeuwen heen altijd iets geweest waar mensen waarde aan hechten, in geloven of simpelweg: gewoon mooi vinden als decoratie. De dromenvanger is ook gewoon een zeer sterke en enorm herkenbare verschijningsvorm, ga het voor jezelf maar na: je weet gelijk waar je naar kijkt als je een dromenvanger ziet!

De dromenvanger heeft iets mystieks, iets spiritueels en, hoe je wilt, esoterisch over zich. Het raakt aan oude tijden, de tijden dat we nog in een berenvel rondliepen en vlees roosterden boven open vuren. En in onze snelle en door technologie gedreven samenleving is het misschien wel precies dat wat de dromenvanger zijn enorme populariteit geeft.

Een reactie op “Waarom is de dromenvanger toch zo populair?

 1. Riley zegt:

  Mooi artikel,
  Zelf ben ik ook heel geïnteresseerd in het Indonesische cultuur.
  En het verhaal achter dromenvangers.
  groetjes,
  Riley x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.dromenvangerkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 260 reviews.