Wat is de Tree of Life, Levensboom, World Tree of Heilige boom?

tree-of-life-levensboom

De levensboom, ook wel: Tree of Life, Kosmische Boom, World tree of de Heilige Boom genoemd. Wat is het precies? Waarom kom je hem zo vaak tegen?  En waarom is dit symbool toch zo tijdloos?

Je komt de Tree of Life bij Dromenvanger Kopen met name tegen in de vorm een dromenvanger. Toch bestaat de Levensboom in een enorme hoeveelheid hoedanigheden en kan je hem tegenkomen in de meest uiteenlopende verschijningsvormen en uitvoeringen.

Wat is de Levensboom?

De levensboom is een universeel symbool wat veel wordt gebruikt in spirituele en mythologische tradities over de hele wereld. Hij staat voor: het leven, bescherming, kracht, wijsheid, schoonheid en verlossing. De levensboom legt een verbinding tussen de mens en de goden. Met zijn wortels raakt hij het aardse en met zijn takken reikt hij tot in de hemel.

We komen de levensboom als eerste tegen in de bijbel.Volgens de Hebreeuwse bijbel wordt de levensboom, samen met de boom van “kennis van goed en kwaad”, door god geplant in het Hof van Eden (paradijs). De vruchten van de levensboom gaven het eeuwige leven. Nadat Adam en Eva van de boom van “kennis van goed en kwaad” hadden gegeven werden zij verbannen uit het Hof van Eden. Dit om hen ervan te weerhouden om de vruchten van de levensboom te eten.

Mooi symbool

Naast een zeer rijke geschiedenis met een prachtige symboliek mag ook de decoratieve waarde zeker niet uit het oog verloren worden 😉 De beeltenis van de Levensboom is vrij universeel waar je hem toch kan tegenkomen in vele variaties. In de basis echter is de beeltenis altijd zeer herkenbaar en heeft een enorme uitstraling.

Als cadeau is de Tree of Life ook buitengewoon populair. Dit kan een kraamcadeau zijn om bijvoorbeeld in de vorm van een dromenvanger boven het wiegje van de pasgeborene te hangen. Ook als geschenk aan een geliefde of andere mensen die dichtbij staan draagt de Tree of Life een mooie symboliek.

Het verhaal erachter maakt het tot een geschenk waarmee je duidelijk laat zien dat je echt hebt nagedacht over jouw cadeau en dat de ontvanger een speciaal plekje in jouw hart heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van www.dromenvangerkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 1368 reviews.