Een Bohemian interieur, hoe pak je dat aan?

boho_intieur_uitgelicht

Bohemian of “Boho” is de stijl die de laatste 2 jaar enorm populair is geworden. Dat is op zich ook niet zo vreemd, de stijl is anders dan alle andere en leent inspiratie uit diverse andere stijlen. Die mengelmoes komt samen in de stijl die we Bohemian noemen. Als het over Bohemian gaat heb je het al snel over Vintage, bonte kleuren, Hippie invloeden, en invloeden vanuit Ibiza. Tegelijk zijn er niet echt vaste “regels” ten aanzien van de Bohemian stijl en kun je ook rustig elementen tegenkomen die zo uit het Midden Oosten of Afrika komen.

Dat maakt deze stijl gelijk ook tot een van de meest speelse interieurstijlen die je tegen kan komen, feitelijk kan en mag alles en het voornaamste is dat jij een plek creëert waar jij je Happy voelt!

boho_interieur
matala

Materiaalgebruik in een Bohemian interieur

Qua materialen komen we in een gemiddeld “Boho interieur” veel natuurlijke elementen tegen, daarbij kan je denken aan beton, hout (bij voorkeur onbewerkt), riet en textielsoorten als jute, linnen en zijde. Het zijn slechts enkele voorbeelden, zoals net al gezegd: er zijn niet echt regels 😉

Accessoires in het Bohemian interieur

Accessoires spelen een belangrijke rol in het Bohemian interieur, dat is bij de meeste interieurs wel zo maar bij de Bohemian stijl is het echt DE manier om jouw eigen stempel te drukken op jouw inrichting. Feitelijk is niks te gek en Bohemian interieurs kunnen voorkomen in de vorm van Ibiza achtige loungeruimtes tot Nomadententen in het Midden Oosten. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt.

Accessoires die we vaak tegenkomen in een Boho inrichting zijn onder andere:

  • Rieten manden, stoffen manden en vlechtwerk
  • Poefen, bij voorkeur rijk voorzien van motief
  • Kussens, het liefst veel, groot en ook weer rijk voorzien van prints
  • Tapijten en felle kleuren (de Kelim is bijv erg populair)
  • Lantarens
  • Grote en uitbundige kamerplanten
  • Vintagemeubels, of meubels in ruw en blank hout

Het zijn slechts enkele voorbeelden, de lijst is eigenlijk oneindig maar ik hoop dat ik een klein beetje een beeld voor je heb kunnen schetsen.

mozaieklampen

Dromenvangers in een Bohemian inrichting

Een dromenvanger mag in een Boho interieur zeker niet ontbreken. Dat heeft wat mij betreft met 2 dingen te maken. Als eerste brengt een Dreamcatcher een oud geloof tot leven, een geloof wat zijn oorsprong vindt bij “aardvolkeren”. Dit geloof, en de gebruiken van deze aardvolkeren, liggen erg dicht bij het vrije, blije en “Back to Basic” gevoel waar het in de Bohemian stijl in essentie om gaat. Dromenvangers en Bohemian zijn gewoon een goed huwelijk 😉

Ten tweede is de waarde voor het interieur die je met een mooie dromenvanger in huis haalt onovertroffen. Het is een uniek en zeer decoratief stuk voor in de inrichting. Daarnaast is de keuze aan dromenvangers enorm zodat er voor elke smaak wel een beschikbaar is. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om een zeer forse dromenvanger in je interieur aan te brengen waarmee het feitelijk het Centerpiece van je inrichting wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.dromenvangerkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 977 reviews.