Werkt een dromenvanger echt?

dromenvanger_werkt_het_echt

Werkt een dromenvanger echt? Moet ik een dromenvanger kopen om van mijn nacthmerries of nachtelijke onrust af te komen?

Het is een vraag die erg lastig te beantwoorden is zonder wat onderzoek te doen.

De dromenvanger, of Dreamcatcher,  vindt zijn oorsprong bij natuurvolkeren zoals Indianen en Aboriginals. Dit zijn overigens lang niet de enige volkeren die dromenvangers maken en gebruiken maar waarschijnlijk wel de bekendste. Het feit dat deze volkeren er al vele eeuwen gebruik van maken zal op zijn minst iets zeggen.

Tegelijk is er geen hard wetenschappelijk bewijs voor de werking er van. Op zich is dat laatste niet heel verwonderlijk, zelfs de wetenschap is nog steeds niet in staat gebleken om de exacte werking van dromen te doorgronden.

Hoe denkt “Nederland” er over?

Als we op internet gaan zoeken komen we het onderwerp nogal eens tegen. De vraag doemt op in diverse internetfora en de reacties zijn over het algemeen uiteenlopend. Na een middagje lezen kunnen we eigenlijk een paar groepen onderscheiden welke zich met de vraag: “werkt een dromenvanger” heeft beziggehouden.

  • De “nuchtere persoon”, deze gelooft er niet in. Puur omdat dromen iets is wat in je hersenen plaatsvindt. Geen kans dus dat er iets in een web blijft hangen of uit elkaar spat door het opgaan van de zon
  • De “spirituele persoon”, deze gelooft er heilig en onvoorwaardelijk in. Verwijst desgewenst naar diverse andere aardse materialen en zaken die toedragen aan een hogere “State of Mind”
  • De “gewone persoon”, deze zijn er in behoorlijke aantallen. Deze zeggen eigenlijk allemaal hetzelfde: als je erin gelooft dan werkt het.

Maar werkt het dan echt?

Het is een interessante stelling: als je erin gelooft dan werkt het. Maar is dat wel zo?

Het antwoord wat we zo zouden geven is eigenlijk: ja. En niet dat we daar nou wetenschappelijk bewijs voor kunnen aandragen, maar het is een feit dat je geest tot grote zaken in staat is. En de werking van je hersenen, hoe ondoorgrondelijk ook, wel degelijk aanleiding geeft om aan te nemen dat het klopt.

Nachtmerries bij kinderen

We nemen het voorbeeld van een kind (het werkt overigens ook zo bij volwassenen).

Je hebt een kind wat regelmatig last heeft van nachtmerries. Het wordt regelmatig s’ nachts drijfnat en huilend wakker en je bent ten einde raad.

Je besluit om een dromenvanger te kopen en introduceert deze vervolgens bij je kind. Het belangrijkste hier is dat de dromenvanger niet lukraak opgehangen moet worden. Het belangrijkste is namelijk dat er geloof ontstaat in de werking.

Je besluit om die reden een verhaal te vertellen, je kan dit uiteraard inkleden hoe je het zelf wilt. Welke vorm je ook kiest: het is belangrijk om te vertellen dat dit een dromenvanger is, en dat de dromenvanger er vanaf die nacht voor zal zorgen dat de nachtmerries gevangen zullen worden.

Alleen de goede dromen zullen nog in staat zijn om een bezoekje af te komen leggen. De kwade dromen zullen worden gevangen in het web en spatten uit elkaar zodra het weer licht wordt.

“Nachtlampje-effect”

Ik ben niet echt een verhalenverteller maar je snapt het idee, het werkt eigenlijk hetzelfde als het laten branden van een nachtlampje zodat er geen “monsters onder het bed zullen komen”

Jouw kind zal, na het horen van het verhaal, geloof krijgen in de dromenvanger. En dat geloof gaat al vrij snel doorwerken, jouw kind zal het steeds sterker wordende geloof krijgen dat dit inderdaad hetgeen is wat hem of haar zal beschermen tegen nachtmerries.

En om deze doodeenvoudige reden zal er rust ontstaan en zal je zien dat de dromenvanger ook daadwerkelijk werkt.

Conclusie

Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat een dromenvanger werkt, tegelijk zijn er ook geen bewijzen dat het niet werkt. Gebaseerd op de vele uren leesplezier op internet kan je wel duidelijk stellen dat als je er in gelooft, het wel degelijk werkt!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van www.dromenvangerkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 1368 reviews.