De Dromenvanger als kraamcadeau

Dromenvanger_lief

Een kraamcadeau bedenken, dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Natuurlijk kan je kiezen uit een enorm assortiment artikelen, varierend van gipsafdruksetjes, rompertjes met “I love mama” etc etc. Maar je wilt misschien ook niet de persoon zijn die luiertaart nummer 4 naar binnen draagt bij de pasgeborene. Waar je misschien ook wel naar op zoek bent is een kraamcadeau met een mooie symboliek, een cadeau met een mooie boodschap. Een kraamcadeau wat heel duidelijk zegt: ik heb niet zomaar wat gekocht maar ik heb nagedacht over de betekenis er van.

Dromenvanger als kraamcadeau

Geef een dromenvanger als kraamcadeau en je schiet gegarandeerd in de roos. De dromenvanger is om te beginnen een buitengewoon mooi stuk om boven een wiegje te hangen. Met name spierwitte dromenvangers doen het erg goed op de babykamer maar uiteraard is een gehaakt model in pasteltinten ook zeer geschikt. Maar het belangrijkste is nog wel de symboliek en het verhaal achter een dromenvanger. Daarvoor is het leuk om een heel klein stukje ontstaansgeschiedenis te kennen, en dan met name het stukje wat jij over kan brengen als jij een dromenvanger cadeau doet op de Babyshower.

Dromenvangers en de baby

Dromenvangers bestaan al honderden jaren en het is juist de dromenvanger die door de Indianen en Aboriginals al aan pasgeborenen werd gegeven. De reden hiervoor was even mooi als eenvoudig: de hemel zit vol met dromen, zowel goede als kwade dromen. De dromenvanger beschermt de slaper door alle dromen te vangen in zijn web. De goede dromen worden via de veren onderdaan de dromenvanger uitgestrooid op de slapende. De slechte dromen blijven gevangen in het web om bij het eerste ochtendlicht uiteen te spatten.

Het was, om die reden, een goede traditie om pasgeborenen een dromenvanger te geven, dit om ze te beschermen tegen kwade dromen en ze zodoende een mooie en goede start van het leven te geven. Deze traditie is overigens in veel indianenstammen nog steeds springlevend. Het geloof in de dromenvanger beperkt zich ook niet tot de indianen maar is wereldwijd terug te vinden.

En of je er nu in gelooft of niet: zeker in deze moderne en snelle tijd wordt een cadeau met zulke symboliek en geschiedenis zeker op prijs gesteld.

Om je alvast wat op weg te helpen heb ik een aantal witte dromenvangers voor je op een rijtje gezet 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.dromenvangerkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 977 reviews.