Betekenis van de kleur van een dromenvanger

kleuren_dromenvanger

We hebben het in dit artikel laatst gehad over de betekenis van veren in de dromenvanger. Toen zagen we al dat ieder element in de dromenvanger een specifieke betekenis heeft. En het zal je dan ook niet verrassen dat net als veren, kralen en stenen ook de kleuren die gebruikt worden in een dromenvanger elk hun eigen betekenis hebben. Het belang van kleur in ons leven is overigens niet alleen voor dromenvangers van toepassing. Kleuren zijn sowieso erg belangrijk in ons leven, het beinvloedt onze stemming maar kan bijvoorbeeld ook nuttige informatie verschaffen (denk maar aan de blauwe en rode kleur op bijvoorbeeld de douchekraan).

Kleuren kunnen ook symbool staan voor diverse zaken in het leven: onschuld, rijnheid, creativiteit, rouw en gevaar zijn hier enkele voorbeeld van.

Nu kan het zo zijn dat je een dromenvanger gewoon uitzoekt op de kleur die jou aanstaat, of een kleur die het beste in jouw interieur past. Wil je echter graag weten wat de betekenis is van de kleur in jouw (aanstaande) dreamcatcher hebben we deze hieronder kort op een rijtje gezet voor je.

Mis jij een kleur? Stuur ons vooral even een berichtje zodat wij die kleur hier kunnen opnemen!

 

Kleuren en hun betekenis in de Dromenvanger

De meest voorkomende kleuren die je in onze dromenvangers kunt terugvinden en de betekenis die die kleur met zich meeddraagt:

Wit: hoop, eenvoud, puurheid.

Roze: gezondheid, compassie, speelsheid.

Geel: intelligentie, vriendelijkheid.

Oranje: creativiteit, innovatie.

Groen: groei, frisheid, natuur.

Rood: liefde, gevaar, energie.

Paars: luxe, wijsheid, waardigheid.

Blauw: vertrouwen, integriteit, rust.

Bruin: vriendelijkheid, aarde, gezondheid.

Grijs: autoriteit, veiligheid, stabiliteit.

Zwart: kracht, mysterie, dood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van www.dromenvangerkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 1368 reviews.