Waar moet je een dromenvanger ophangen?

dromenvanger_waar_ophangen

Het is zover, jouw dromenvanger is binnen. Maar waar hang je hem het beste op?

Ik  kan me voorstellen dat dat misschien wel iets is wat je je toch afvraagt, want als je een dromenvanger hebt gekocht wil je natuurlijk dat hij op de best mogelijke plek in huis hangt! Ik ga er hierbij even vanuit dat je de dromenvanger hebt gekocht met in het achterhoofd de werking die er vanuit gaat: het vangen van nare dromen.

Om deze vraag te beantwoorden is het misschien wel handig om even terug te gaan in de geschiedenis en te kijken waar de dromenvanger zijn oorsprong heeft. Aan de hand daarvan kunnen we namelijk ook het makkelijkste de juiste plek bepalen.

De oorsprong

De dreamcatcher kent zijn oorsprong bij de zogenaamde “aardvolkeren”, onder andere Indianen en Aboriginals waren (en zijn) overtuigd van de werking van dromenvangers.

Het geloof is dat de hemel vol met dromen is die zowel goed als kwaad van aard kunnen zijn.

In het kort: de dromenvanger vangt alle dromen op in zijn web. De goede dromen worden via de veren (die vrijwel altijd onderaan elke dromenvanger te vinden zijn) uitgestrooid over de slapende.

De kwade dromen blijven gevangen in het web, zodra het eerste zonlicht op het web valt spatten de kwade dromen uiteen en zijn ze verdwenen.

Dromenvanger ophangen

Met dit in het achterhoofd kan je je voorstellen dat je de dromenvanger feitelijk gezien het beste boven je bed kan ophangen.

Dat zal er namelijk voor zorgen dat de goede dromen over je worden uitgestrooid. Het mooiste is dan nog als hij zo opgehangen is dat er ook zonlicht op kan vallen in de ochtend.

De wetenschap komt echter niet zo heel nauw 😉 Veel mensen zweren namelijk bij het ophangen voor het raam of op een willekeurige plek in de slaapkamer.

Het gaat daarbij misschien ook wel meer over het geloof in de werking, ik schreef daar hier al eens een artikel over. Dit speelt met name bij kinderen een grote rol maar is niet minder van toepassing op volwassenen.

Heb je een dromenvanger puur voor decoratie doeleinden maakt het natuurlijk helemaal niks uit, je hangt de dromenvanger dan gewoon daar waar je deze het beste tot zijn recht vindt komen.

Dromenvanger in de tuin

Veel mensen denken er misschien niet gelijk aan, maar de tuin of het balkon is natuurlijk ook een erg leuke plaats om je dromenvanger op te hangen!

Dit geeft namelijk een erg leuk en zeer origineel decoratief effect. Het beste hang je buiten een wat grotere dromenvanger op en bij voorkeur in iets fellere kleuren.

Dat voorkomt dat hij “opgaat” tussen de beplanting. (lees hier ons artikel over dromenvangers in de tuin)

Als je helemaal een leuk effect wilt probeer je eens een Glow in the Dark dromenvanger in de tuin op te hangen. Ik garandeer je dat je aangenaam verrast zult zijn 😉

Heb jij al een mooie plek in gedachten voor jouw dromenvanger? Zoek er dan gelijk eentje uit 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van www.dromenvangerkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 1368 reviews.